NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

Bergsmeditation

2015-02-03

 
Bergsmeditationen ger dig tid för dig själv. Du möter dig själv i meditationen, olika aspekter av dig och du möter och får tillgång till dina känslor, i en takt som är precis lagom för just dig.
 
När du möter dina känslor kan du också börja sätta ord på dem. Dina känslor tar sig olika uttryck, du kan uppleva dem som symboler, färger, bilder, förnimmelser….
 
Vi hjälps åt i gruppen att tyda din meditation – vad kan symbolerna i just din meditation stå för? Vad betyder de olika passagerna och hur kan man dra paralleller från meditationen till här och nu i min vardag? Vi använder i hög grad vår intuition när vi tyder varandras meditationer och det för med sig att du också tränar och utvecklar din intuition.
 
När du mediterar tränar du din koncentration, du tränar på att ”släppa taget” om vardagen för en stund, för att sedan kunna vara mera här och nu, just i vardagen. Du får prata om de känslor du upplevde i meditationen, sätta ord på dem och använda och träna din egen intuition när du sätter ord på den upplevelse de andra deltagarnas meditationer väcker hos dig. Det handlar alltid om just dagens meditation och endast om den. Vi går inte in på eller pratar om känslor eller upplevelser, händelser eller saker i ditt privata som sker utanför meditationslokalen.
När du mediterat regelbundet en tid, kan du känna att ”något händer” – kanske släpper du en rädsla, något som hindrat dig. Kanske börjar du känna större självförtroende, starkare självkänsla. Kanske märker du att din intuition- magkänsla- blir tydligare, starkare och kanske vågar du i högre grad än tidigare följa den känslan.
 
Det är precis det bergsmeditationen handlar om. Att hjälpa oss att må bättre, lära känna oss själva bättre, få tillgång till vårt oerhört rika inre liv för att må bättre här, nu och framåt.
 
 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)