NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

April!

2015-04-06

Årets tre första månader har passerat i rasande fart, får jag säga! En fjärdedel av 2015 – visst svindlar det lite när man tänker så? Året har ju nyss börjat – eller?

Naturen skiftar- vitsippor lyser upp, ljuset återvänder, fåglarna sjunger i kapp och det ekar verkligen av fågelsång! Jag drabbas alltid av lätt städmani, måste ha rena fönster, rena golv, finns det någon yta i mitt hem som inte redan målats vit så vill jag måla vitt! Jag, som påverkas oerhört av vinterns mörker, jag föds på nytt. Jag får också (enda gången på året) lust att rensa i rabatterna (det som nu är kvar av dem..) slita upp det gamla, torra, döda från i höstas och ge plats åt nytt liv. Det här pågår i högsta grad inom mig också- vad går jag och bär på för mentalt skräp som jag skicka ut för att ge plats åt nya, friska tankar? Vilka tankemönster som inte längre tjänar mig, kan jag byta ut mot nya tankar? Tankar jag väljer själv och aktivt ersätter de gamla med.

Vilka gamla föreställningar går du och bär på?

”Åh, vad det vore kul med yoga, har ju läst om det…” för att sedan skratta åt dig själv, vifta bort, ”Jo, tjena, solhälsningen-  jag är vig som ett kylskåp,  ryggen skulle gå av, jag skulle aldrig ta mig upp, det skulle sannerligen roa hela rummet om jag…”

”Måla… det är ju häftigt med vattenfärger, vilka akvareller det finns – målarkurs kanske? Ha ha, jo eller hur, kludda ihop något min femåring hade kunnat måla med vänster hand i ett mörkt rum, ja, jösses, jag har inget sinne för färg, nej, nej och när skulle jag ha tid för det??”

STOPP! Lägg av! Det du gör, är att vifta bort dig själv, inte ta dig dig själv på allvar, inte behandla dig själv med respekt. Skulle du, ärligt talat, säga så till en kompis som vill börja med något nytt?

Ta dig själv på allvar. Vifta inte bort dig. Varje gång du gör det, sänker du din självkänsla.

Kan det vara ett tankemönster att förändra under de kommande tre månaderna? Byt ut mot nya, friska, sunda, upplyftande tankar och önskningar.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)