NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

Vad gör jag för att må bra?

2015-07-02

Temat idag är vad jag gör för att må bra. Jag har fått frågor om det, nämligen och då tänkte jag att det blir ett blogginlägg endera dagen och här kommer det. 

Jag fick också för ett tag sedan frågan om man alltid mår bra när man jobbar med medialt arbete och om personlig utveckling innebär att man "har svaren".

Ha, I WISH! :-)

Nej, självklart så finns livet även hos oss som jobbar inom det här området och livet, tja, det innebär ju glädje, lycka, tristess, sega dagar, sorg, saknad, längtan, pms, ilska... Och så är det och ska vara.

Men visst är jag betydligt bättre rustad nu att ta hand om mig och hantera när livet inte är bara är ljus och maränger, än jag var innan jag började ta mig själv på allvar. Med det menar jag att jag gjorde ett aktivt val att se varför vissa saker inte funkade i mitt liv, varför jag inte mådde så bra som jag någonstans visste att jag skulle kunna göra.

Jag började med det jag kallar "personlig utveckling". Vem är jag? Varför gör jag som jag gör? Varför "drabbar" vissa saker mig? Hur kan jag må bättre, känna mig helare, utvecklas, få nya tankar? Se hela mig, inte bara det jag ville se. Upptäcka mina mindre trevliga sidor och hur de påverkar mig och andra. Se mina mönster, se vilka dramer jag spelar upp i livet. Möta alla aspekter hos mig. Och någonstans hitta helheten som är jag och inte bara stå ut med alla mina sidor, utan acceptera dem och mig och göra något åt det som inte är gynnsamt.

Det är utan någon som helst tvekan det bästa jag gjort i livet. Det pågår fortfarande. Numera är jag ganska transparant för mig själv, jag känner mig hyfsat väl, mina reaktioner och dramer och jag upptäcker nytt hos mig hela tiden. Jag tar mig an mig själv med nyfikenhet!

Det går inte att prata om det här utan att nämna Terry. Min vän, mentor, favoritengelsman - tack igen. För allt.

 

Det var området "må bra i känslan". Sedan är det viktigt för mig att må bra i kroppen också, den ska hänga med ett tag och bör behandlas med respekt och vänlighet. Jag har styrketränat och gått powerwalks i nästan 20 år och mår jättebra av det. För några år sedan skadade jag foten riktigt illa och kom ur fas med pw och tappade dem under en ganska lång tid. Tyvärr har en långdragen axelskada satt nästan stopp för styrketräningen och nu är jag igång med dagliga powerwalks igen, men vikter runt vristerna. Till hösten vill jag börja yoga. Jag måste använda kroppen, annars mår jag inte bra. Jag tänker också på vad jag stoppar i mig. Jag vill ha ekologisk mat och köper bara eko så långt det är möjligt. Jag vill veta vad jag äter och lagar all mat från grunden. Jag vill ge kroppen sådant den mår bra av. Tyvärr räcker inte bra mat längre, våra sönderodlade jordar innehåller för lite näring, så kosttillskott är för mig ett måste.

Jag tar dagligen Omega 3, D-vitamin, Juice PLUS, Magnesium, Efamol, Femal balans, Kokosolja och på sommaren Solarin för att hjälpa huden i solen.

Ofta blir det en shot med ekojuice och grönpulver, särskilt under vintern.

Jag försöker att undvika alla transfetter, tillsatser, färgämnen... Jag köper helst ingenting som alls har ingredienser, om jag säger så.

Det gäller vad jag tvättar mig med också, bara ekologiska tvålar, duschcremer, hudlotioner - helst så rena så att man kan äta dem- huden tar upp allt.

Vad gör jag mer för att må bra?

Ett glas rosé i solen, ut och äta en god middag, umgås med älskade vänner, läsa bra böcker och sova gott och varje kväll tänka igenom allt jag har att vara tacksam för.

 

Ta väl hand om er! Det är ni värda.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)