NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

Intuition

2015-01-10

 

Vad är intuition och vad är det inte? Hur kan vi använda oss av vår intuition i vardagen?

Jag tänker börja med vad det inte är. Intuition eller intuitiv kunskap är inte information från andevärlden. Så är det, även om det är ett medium som läser av energi från exempelvis ett föremål från en person som inte lever längre. Det är helt enkelt energin från personen som ägde föremålet, inte ett besök eller information från andra sidan. Sedan har det hänt, när man pratar om personen och känner av energifältet, att anden faktiskt kommer på besök, men det är något annat.

Du kan se din intuition som ett sjätte sinne som använder alla dina andra fem sinnen för att tala till dig. Du kan uppleva dina sinnen rent fysiskt men det finns också en mental eller andlig aspekt av dem som man kan beskriva som din inre vision, en känsla av något eller en bild av något. Vi är många som känner av det, men inte alla vet vad det är, hur informationen jobbar, hur vi lär känna vår intuition eller hur vi kan kontrollera den.

Intuition är motsatsen till logik och det är en annan form av intelligens än vi är vana vid. Det kan vara nog så svårt att bortse från förnuftet och låta intuitionen vägleda oss och oftast använder vi dem tillsammans. Men lika ofta bortser vi från den där inre rösten, känslan i magen och fattar beslut grundade bara på intellekt och vad som logiskt borde vara det rätta. Det blir sällan bra. Inte heller blir det bra om vi helt bortser från all rim och reson och bara går på vår omedelbara känsla – då är det nämligen ganska sällan vår intuition vi följer, utan vårt ego (och det återkommer jag till i ett annat inlägg). En intuitiv känsla återkommer, den påminner oss hela tiden, vägleder oss hela tiden. Olika ideér som dyker upp, tankar och känslor som skiftar och växlar- det är inte intuition.

Om du väljer att lära känna och utveckla din intuition så lär du dig också att lita på den. Och det är när du lärt dig lita på din intuition som det händer grejer! Du kommer att ha en inre vetskap/kunskap som guidar dig i varje situation, vid varje val och varje beslut. På alla sätt, hela tiden.

Du kan enkelt börja träna! För att lära känna hur just din intuition jobbar kan du t.ex. be om föremål från två personer. Välj två som är olika till temperament, gärna olika kön och olika åldrar. Låt dem lägga föremålen i varsitt kuvert, märkt så de vet vilket som är vilket. Sätt dig i lugn och ro, håll i ett kuvert i taget. Vad får du för känsla? Får du upp några bilder? Ta god tid på dig, men inte så god tid att intellektet snärjer sig in och tar över. Skriv ner vem du tror äger varje kuvert och kolla om det stämde. Du kommer att göra missar och då kan du fundera på vad det var du inte lyssnade på i dig själv, kanske fick du en känsla av hundar. Om den ena är allvarligt allergisk och den andre älskar hundar och har hund, så kräver det övning att hitta nyanserna – du kan få upp en tanke om hund, vet att den ena har hund och direkt fatta beslutet att det är den personens föremål i kuvertet. Hade du väntat en stund, känt lite till, kanske du hade fått mer information som fått dig att revidera ditt första beslut. Börja där och sedan kan du skriva ner alla tankar och känslor och bilder du får till dig när håller i föremålen och kolla hur mycket om stämmer. Samma känsla, samma bilder, samma språk använder din intuition när den vägleder dig när du ska fatta beslut.

Så träna på! Lek och hitta just din intuitions språk.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)