NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

Den goda cirkeln

2015-08-16

 

Gynnsamma miljöer är en av de främsta faktorerna för att vi ska må bra. Vad är då ”må bra” och vad är ”gynnsamma miljöer”?

Att må bra betyder för mig att jag gör det jag vill göra, att det jag jobbar med känns rätt för mig, i mig. Att de människor jag har omkring mig är bra för mig och jag är bra för dem. Att jag mår bra tillsammans med dem och att jag accepterar och respekterar dem och att jag älskar dem jag har närmast. Och att de i lika hög grad accepterar och respekterar mig och att de som står mig närmast älskar mig.

I en gynnsam miljö mår jag bra. Det jag just har beskrivit är en gynnsam miljö och i sådana mår människan bra. That´s a fact :-).

Och det bästa är att vi har alltid möjligheten att välja! Inte alla våra miljöer, men vi kan välja någon. Om vi har ett jobb som vi inte trivs med, så kan vi lägga extra energi på att se till att våra andra sammanhang är gynnsamma. Ju fler gynnsamma omständigheter vi är i, desto fler hamnar vi i – den goda cirkeln.

Ofta hör vi om människor som hamnat i en ”ond cirkel” – den GODA cirkeln är än mer kraftfull, varför pratar vi aldrig om den??

Gör något litet som tillför något gott i ditt liv - måla, skriv, påta i trädgården, ta den där promenaden du vet att du mår så gott av, men är för lat för att masa dig ut på ;-).

Ta dig tid att möta människor du tycker om eller har något gemensamt med (intresse, förening, utbildning) - och nej, umgänge via telefon och dator räcker tyvärr inte – det är i det fysiska mötet det händer något så oändligt mer kraftfullt. Därför behöver vi ta oss tid att möta människor på riktigt. Även om det är bekvämare att bara öppna Facebook efter jobbet.

”Jo, men jag känner ingen som gillar att promenera och jag fixar inte att promenera själv”- nämen så utmärkt då, att du kan använda Facebook till att via olika forum hitta någon som liksom du är intresserad av att titta på ungersk film OCH promenera- vips har du skapat dig en gynnsam miljö på flera plan – du har börjat skapa en GOD CIRKEL. Och den kommer att föra med dig mer gott- eftersom du nu promenerar så får du mer luft och motion, det innebär att du blir piggare! Du har fått sällskap, kanske flera dagar i veckan- du skapar kraftfält i mötet med andra människor, vilket i sin tur sänder ut gynnsamma energier så att du kommer att dra till dig ytterligare gynnsamma omständigheter.

All förändring kräver mer energi i början, och känns det för tufft så be om hjälp! Att be om hjälp när man behöver det är magiskt.

Och när du tagit dig upp för den första motiga biten, skapat en förändring, så komer du att märka att det är så oändligt mycket lättare sedan- det är inte en ständig kamp, även om det känns så i början!

Det mest värdefulla du har, är insikten om din egen kraft och dina egna möjligheter och vetskapen om att du själv kan förändra snart sagt vilken situation som helst. Och allt kan bli bättre!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)