NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

Gästbloggare: Johanna Hultin

Vad är egentligen positivt tänkande & goda affirmationer?

 

2015-01-05

 

Positivt tänkande”, ”positiva affirmationer”.

Alla har hört talas om det, få vet vad det egentligen betyder och innebär och ofta förlöjligas hela begreppet. Det är tveksamt om det finns någon ytligt populär ”sanning” som är mer missförstådd än tesen att vi själva kan påverka vårt mående via våra tankar.

Nej, det går inte att transformera livet genom att rabbla ord och tankar man inte tror på, som får en att känna sig löjlig. Vad det egentligen handlar om är ENERGIN BAKOM våra tankar. Om vi bär på stor emotionell och mental smärta, om det är grundprogrammeringen i våra kroppar, då är det också den energin vi går ut med i livet – till alla vi möter och till universum. Helt omedvetet, förstås.

Då spelar det verkligen ingen roll om du tänker ”happy-go-lucky-tankar” tills himlen ramlar ner – din ENERGI och smärtprogrammeringen förblir nämligen opåverkade om du inte

1. är medveten om dom, accepterar dom och

2. förstår HUR man använder sig av tankens kraft, samt

3. medvetet väljer att jobba med grundproblematiken – på djupet, med full fokus och disciplin.

Det är inte lätt. Men det KAN verkligen förändra ditt liv, fundamentalt. Vad ”enbart” ”positiva tankar” – alltså utan hela den fulla insikten och det medvetna arbetet – kan bidra med – trots allt – är att FÖRBEREDA hjärnan och sinnena för en kommande förändring. Ju mer positiva tankar vi tänker, desto lättare blir det för kroppen att känna och uppleva positivitet och glädje. Alltså är positivt tänkande alltid mer konstruktivt än negativt tänkande – till och med då du inte tror på det du tänker! Och, förstås; ju mer vi tänker mörka, förorättade och fördömande tankar, desto mer fastnar vi i negativa mönster och desto mer förankrar vi det ”trasiga” programmet i kroppen.

Det är en livstidsuppgift att lära sig förstå det här på dess mest fundamentala nivå – men själva VILJAN; intentionen, är A och O.

Johanna Hultin

www.livspotential.nu

https://www.facebook.com/Livspotential

 http://livspotential.wordpress.com/

Antal kommentarer: 2

2015-01-05 17:14:20 - Johanna, livspotential.nu

Vad roligt!! Tusen tack, kära syster! :D

2015-01-06 22:31:42

Det är så sant som det är sagt! ❤️❤️❤️
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)