NYA PERSPEKTIV

Medium

Blogg

Vad är intuition och hur känner jag igen den?

 

2022-02-09

Intuition är själens röst, grovt förenklat. Din intuition är kopplad direkt till ditt högre jag och universum och har svaren på precis allt du behöver om dig själv, din person och dina beslut. Du behöver bara träna dig på att lyssna. Det vi framför allt förväxlar intuition med är rädsla, men rädsla är inte ett uttryck för intuition utan för känslor och tankar.

”Jag är rädd för att byta jobb, så min intuition säger att jag inte ska”. En vanlig missuppfattning och förväxling som lagt hinder i vägen för de flesta av oss vid flera tillfällen!

En känsla, det är det du får som en ingivelse om du t.ex läser en artikel om en person som bor i en alpby och det är vackra bilder och personen mår toppen och du smittas och känner att ”Jaa, jag vill också bo i en alpby!” Redan dagen efter har förmodligen den där övertygelsen falnat och du har kanske redan glömt bort din tanke. Det var en tillfällig känsla och sådana bör vi aldrig fatta beslut utifrån.

En tanke, det är att hmm, jag borde nog bli lärare. Det är ett bra jobb och man har många kollegor och lätt att få anställning. Man har en ganska bra lön och så har man lång semester. Undrar just jag om jag vill gå på universitetet i flera år? Det där, det är tankar och funderingar. Det har ingenting med intuition att göra.

Intuition, det kan vara en stark längtan som funnits länge. Säg att du är på besök på en bondgård för att köpa närodlade grönsaker. De har kor där och du fylls av längtan. ”Å, tanken på att ha gård har kommit och gått i hela mitt liv. Nu känns det så starkt, jag vill verkligen leva på en gård och jobba med djur och grödor. Det är en inre önskan som är stark och påtaglig. Så tänker du att det är opraktiskt, att det vore oförnuftigt, lantbruk är en tuff bransch. ”Jag kan säkert inte och hur skulle jag få pengar att investera i en gård?” Du känner oro och rädsla, hisnar nästan vid tanken. Efter en vecka har du en riktigt dålig dag, längtan finns kvar men du tänker att du inte skulle klara det. Två månader sedan finns längtan kvar och du mår bra och känner dig stark och tänker att, jo, jag skulle nog sjutton klara det! Så funderar du och förnuftet och logiken säger att det vore oklokt. Din morbror som är lantbrukare kanske säger med eftertryck: Nä, för höge farao, ge dig INTE in detta, det säger jag! Och du låter dig övertygas av dina tankar, känslor och funderingar och slår bort idén. Men din längtan är kvar. Driften och önskan om ett lantbruk är kvar. Men känslan av ”jag kan inte”, ”jag borde inte”, ”det är för jobbigt” har tagit över. Och då kan man luras att tro att det är DE känslorna som är intuition. Men det är det inte. Intuitionen talar genom lust, längtan och glädje.

DET är intuition. Den inre övertygelse som inte försvinner eller påverkas av humör, tankar och åsikter, av känslor eller rädslor. Allt det lägger bara ett filter över din längtan och önskan. Din intuition berättar för dig att det här med lantgård, det vore något för dig. Det är rädsla, tankar, känslor som tvivel och tvekan som får dig att INTE.

Vår intuition kan absolut varna oss, men då inte genom rädsla utan genom en stark upplevelse av att ”Nej, det här ska jag inte göra!” Då är den känslan stark och övertygande, det finns kanske ett motstånd, men det motståndet är inte kopplat till känslor eller logik eller förnuft.

Förhoppningsvis gör den här texten det lite tydligare, vad som är intuition och vad som inte är det.

Som alltid och det gäller allting, så blir du bättre på att känna igen och lyssna till din intuition genom träning och övning.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)